رفع خطا عدم برقراری ارتباط امن در وردپرس
دوست من سلام امیدوارم حالتون عالی و پر از انرژی باشید فاطمه صالحی هستم در خدمت شما با یکی دیگر از آموزش رایگان وردپرس تحت عنوان آموزش رفع خطا عدم برقراری ارتباط امن در وردپرس
اگر تاکنون در زمینه طراحی وب با استفاده از وردپرس فعالیت داشتهاید، احتمالاً با یکی از مشکلات شایع چون عدم برقراری اتصال امن یا پیام “قادر به برقراری ارتباط امن نیست” مواجه شدهاید. این خطا یکی از مسائل متداول در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که به دلایل مختلفی ممکن است ظاهر شود.
علل ایجاد خطا عدم برقراری ارتباط امن
خطای “Unable to establish secure connection” عمدتاً در زمان بروزرسانی و نصب قالب یا افزونهها از مخزن رسمی وردپرس ظاهر میشود. از بین بردن این خطا کاری پیچیده نیست. اگر با وردپرس آشنا هستید، احتمالاً میدانید که به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و محبوب، بروزرسانی قالب و افزونهها را به صورت خودکار انجام میدهد و به شما اطلاع میدهد. حالا وردپرس برای انجام این کار، باید به سایت WordPress.orgمتصل شود. گاهی اوقات ممکن است به دلیل بروز برخی مشکلات در سرور هاست، وبسایت شما قادر به برقراری ارتباط با سایت WordPress.org نباشد. این موضوع باعث ایجاد یک ارتباط ناامن میشود و وبسایت شما خطای “عدم برقراری ارتباط امن” را نمایش میدهد.
رفع مشکل عدم برقراری اتصال امن
برای حل این خطا در وردپرس، میتوانید از روشها و راهحلهای مختلفی بهره ببرید. در این مقاله، سه روش برای رفع این مشکل به شما معرفی خواهیم کرد که میتوانید از آنها استفاده نمایید.
بررسی هاست
سرور مجازی
اگر از سرور مجازی به جای هاستهای لینوکس و وردپرس برای میزبانی سایت خود استفاده میکنید، امکان دارد به دلیل مشکلات مرتبط با DNS، سرور قادر به برقراری ارتباط با سایت WordPress.org نشود و این موضوع منجر به ظاهرنمایش خطای عدم برقراری اتصال امن شود. در چنین حالتی، ممکن است نیاز باشد از طریق SSH به سرور سایت خود متصل شوید. SSH یا Secure Shell، یک پروتکل رمزگذاری شده است که امکان ایجاد ارتباط امن و بدون مشکل را برای کاربران فراهم میکند. این پروتکل اطلاعات دریافتی را ابتدا رمزگذاری کرده و سپس آن را جهت نمایش، رمزگشایی میکند.
اگر از کاربران ویندوز هستید، میتوانید از برنامه PuTTY و اگر از سیستم عامل لینوکس یا macOS استفاده میکنید، از برنامه ترمینال استفاده نمایید. SSH دستورات مورد نیاز را به صورت از راه دور به سرور ارسال کرده و در ادامه نظارت بر سرور را انجام میدهد. برای اتصال به سایت خود در برنامه ترمینال، دستور زیر را وارد کنید:
SSH UserName@YourDomain.com
در اینجا، UserName نام کاربری شما و YourDomain آدرس دامنه سایت شماست. پس از ورود، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo nano /etc/hosts
صفحه جدیدی باز خواهد شد. در این صفحه، کد مقابل را به انتهای فایل اضافه کنید :
155.40.202 api.wordpress.org
حالا میتوانید وضعیت سایت خود را بررسی کنید.
لوکال هاست
اگر وردپرس را روی لوکال هاست نصب کردهاید، احتمالاً با این مسئله آشنا هستید که پسوند CURL که یکی از موارد لازم برای دسترسی به بروزرسانیها از WordPress.org است، در تنظیمات PHP شما فعال نیست. این موضوع ممکن است باعث خطا “عدم برقراری ارتباط امن” شود.
برای رفع این مشکل، میتوانید فایل php.ini را که عمدتاً در یکی از پوشههای PHP، Xampp یا Mamp قرار دارد، ویرایش کنید. اگر از ویندوز استفاده میکنید، کد `;extension=php_curl.dll` و در غیر این صورت کد `;extension=curl.so` را در php.ini جستجو کرده و سپس علامت `;` پیش از واژه extension را حذف کرده و تغییرات را ذخیره نمایید. در نهایت، سرور Apache Xampp را یکبار متوقف و دوباره راهاندازی کنید.
پس از نصب CURL، اطمینان حاصل کنید که فایروال سیستم شما به اینترنت دسترسی دارد. گاهی اوقات فایروال کامپیوتر ممکن است اتصالاتی که از لوکال هاست به WordPress.org میرسند را مسدود کند. برای رفع این موضوع، به مسیر Windows Firewall > Advanced Settings > Inbound Rules > Apache httpServer بروید و ارتباط ورودی و خروجی را روی حالت Allow قرار دهید، سپس سرور را دوباره راهاندازی نمایید.
کلام آخر
از خطاهای “عدم برقراری ارتباط امن” یا “Unable to establish secure connection“ خیلی نگران نباشید. این مشکلات به راحتی قابل حل هستند. حتی اگر شما نتوانسته باشید این مشکل را به تنهایی رفع کنید، همیشه میتوانید با ارسال یک تیکت به پشتیبانی هاست خود اطلاعات لازم را ارائه داده و این مشکل را گزارش کنید. پشتیبانی هاست عموماً دارای دانش کافی است و به راحتی میتواند به شما کمک کند تا مشکل شما رفع شود.
اعمال کانفیگ امنیتی وردپرس باعث افزایش ایمنی وکیفیت وبسایت میشود، و همچنین خرید SSL اطمینان از ارتباط امن و رمزگذاری اطلاعات کاربران را فراهم میکند.
درباره فاطمه صالحی
فاطمه صالحی هستم کارشناس نرم افزار کامپیوتر. ۴ساله که کار طراحی سایت انجام میدم و به کار سئو و تولید محتوا هم علاقه دارم و در این زمینه هم فعالیت دارم
نوشتههای بیشتر از فاطمه صالحی
دیدگاهتان را بنویسید