معرفی پوشه های وردپرس
دوست من سلام امیدوارم حالتون عالی و پر از انرژی باشید امیرحسین بابالوئی هستم در خدمت شما با یکی دیگر از مقاله های آموزش وردپرس تحت عنوان معرفی پوشه های وردپرس
مقدمه
احتمالا برای شما هم پیش آمده که نتوانید از طریق پیشخوان وردپرس افزونه و قالب خود را آپلود و یا بروزرسانی کنید ، یا حتی با تداخل عجیبی در پیشخوان ودرپرس روبه رو بشید که نتوانید هیچ کاری انجام دهید. در این مواقع ما میتوانیم از طریق هاست، پیشخوان وردپرس مون رو مدیریت کنیم برای این کار نیاز است تا بیشتر با فایل های موجود در وردپرس آشنا بشیم . همراه من باشید تا در ادامه این مقاله به معرفی مهم ترین پوشه های وردپرس بپردازیم.
معرفی مهم ترین پوشه های وردپرس
سه از تا مهم ترین پوشه هایی که در هاست ما در آدرس زیر موجود است :File Manager>public_html
- wp-admin
- wp-content
- wp-includes
-
wp-admin
ما در پوشه wp-admin فایل هایی رو مشاهده میکنیم که مربوط به پیشخوان مدیریت وردپرس هست شما هرچیزی که در پیشخوان مدیریت سایتتون مشاهده میکنید مربوط به این پوشه است.فایل هایی که در این پوشه هست بسیار مهم هستند توجه داشته باشید اگر آشنایی کامل ندارید با کوچک ترین تغییرات در این فایل های ممکن است داشبورد مدیریت سایتتون بهم بریزه.
فایل های موجود در wp-admin
- admin.php: فایل اصلی مدیریت داشبورد wp-admin
- index.php: بارگیری صفحات را در پاسخ به درخواست بازدیدکنندگان
- install.php: نصب وردپرس
- plugins.php: فعال یا غیر فعال کردن پلاگین ها
- themes.php: نصب و مددیت تمام تم های نصب شده
- users.php: مدیریت کاربران و مجوزهای
نکته مهم که باید به اون توجه کنید اینه که، در این پوشه فایل مهمی وجود داره که اگر سایتتون هک بشه ، حتما کد های مخربی در فایل های این پوشه قرار میده. چنان چه سایت شما هک شده باشد می توانید از خدمات پاک سازی و کانفیگ امنیتی آکادمی ما استفاده کنید
- wp-content
یکی از پوشه های اصلی و مهم در نصب و استفاده از وردپرس ، پوشه wp-content است. این پوشه یک نقش بسیار حیاتی در مدیریت افزونه های و قالب ها دارد. همونطور که از اسمش پیداست (content) یعنی پوشه محتوا اینجا جایی است که تمامی تصاویر، ویدئوها، فایلهای صوتی، فایلهای متنی، و هر نوع فایل دیگر که برای عملکرد و نمایش وبسایت لازم باشد در این پوشه قرار دارد.
فایل ها و پوشه های موجود در wp-content
- index.php
- plugins ( پلاگین ها)
- Themes ( قالب ها)
- uploads (محل ذخیره سازی تصاویر و…)
-
wp-includes
در قسمت بالا دو پوشه مهم رو براتون توضیح دادیم. رسیدیم به پوشه wp-includes،این پوشه نقش بسیار مهم و حیاتی در اجرای وظایف اصلی وردپرس (CMS) مدیریت محتوا ایفا می کند.بسیاری از فایل ها که در این پوشه قرار دارد. حاوی کدهای هسته وردپرس است. این کدها شامل توابع و کلاسهای مختلفی هستند که از 22 پوشه و 1180تا فایل تشکیل شده اند. و توصیه میشود اگر تخصص برنامه نویسی ندارید آنها را تغییر ندهید.
فایل های و پوشه های موجود در wp-includes
- version.php: تنظیم نسخه وردپرس که در حال حاضر استفاده می کنید
- wp-db.php: توابعی برای اتصال به پایگاه داده MySQL
- widgets.php: ویجت های اصلی API
- sitemaps.php: لیستی از توابع برای تعامل با XML Sitemaps API
چند فایل مهم وردپرس
سه تا از مهم ترین پوشه های وردپرس رو به همراه جزئیات داخل اون توضیح دادیم. حالا رسیدیم به فایل های وردپرس این فایل ها شما میتوانید با دانش برنامه نویسی امکانات بیشتری به ساییتون اضافه کنید.
نکته مهم : سعی کنید با استفاده از دانش برنامه نویسی دست به تغییرات این فایل ها بزنید در غیر این صورت سایت شما از دسترس خارج خواهد شد.
-
فایل wp-config.php
فایل wp-config.php یکی از مهمترین فایلها در ساختار وردپرس است. این فایل حاوی تنظیمات کلیدی برای اتصال به پایگاه داده، تنظیمات امنیتی، و سایر تنظیمات اصلی وبسایت میباشد.
با این قطعه کدی که در زیر میبینید که با کمک برنامه نویسان ما آماده کرده ایم ، میتوانید به کد هایی که خطا میدهند و باعث اشکال زدایی در عملکرد وردپرس شده اند دست پیدا کنید.
define( 'WP_DEBUG', true );
با هک شدن وبسایتمون اولین هدف هکر ها تزریق کد های مخرب در دیتابیس ماست ، و به همین خاطر انجام اقدامات امنیتی رو در سایتتون بالا ببرید.
-
فایل index.php
اگر کمی از برنامه نویسی بدونید ، وقتی کاربری وارد یک صفحه از سایت ما میشود یک درخواست به پایگاه داده ما ارسال میشود و مسئولیت بارگذاری صفحه با فایل index.php است. فایل index.php در وردپرس نیز یکی از فایلهای اصلی است که مسئول نمایش صفحه اصلی وردپرس به کاربران است. این فایل معمولاً شامل کدهای PHP برای درخواست اطلاعات از پایگاه داده و نمایش آنها به صورت HTML به همراه CSS و جاوااسکریپت است.
-
فایل .htaccess
فایل .htaccess یک فایل پیکربندی در وبسرورهاست که توسط وبسایتها برای اعمال تنظیمات و قوانین مختلف استفاده میشود. این فایل اغلب برای تنظیمات مربوط به امنیت، تغییر مسیر URL، نمایش خطاها، فشردهسازی محتوا، انتقالهای موقت، محدود کردن دسترسی به برخی از IP های خاص و تنظیمات دیگر وبسایت استفاده میشود.
نکته : این فایل همراه با نصب وردپرس ایجاد میشود ولی ممکن است، با نصب وردپرس این فایل ایجاد نشود در این صورت شما میتوانید فایل .htaccess را به صورت دستی ایجاد کنید.
نتیجه گیری :
در مجموع تمامی این فایل ها که بهتون معرفی کردیم ، در واقع قلب وردپرس هستند و بسیاری از عناصر اصلی وبسایت شما در این فایل ها ذخیزه میشوند.
درباره امیرحسین بابالوئی
امیر حسین بابالوئی هستم دیپلم رشته کامپیوتر ، حدود یک سالی هست که طراحی سایت رو شروع کردم و علاقه مند به فرانت اند(Front End) سایت هستم.و دوست دارم همیشه تو دنیای وب خودمو بروز نگه دارم.
نوشتههای بیشتر از امیرحسین بابالوئی
دیدگاهتان را بنویسید